Budapesten, finomat, olcsón? Igen!

A hétvégét a fővárosban töltöttem, és ha megengeditek, egy élményemet írnám le. Nem egy nagyon nagy sztori, csak egy helyszínről szól. Egy helyszínről, ahová el kell mennetek, ha Pesten jártok, és éhesek vagytok!

Szombat este egy baráti társasággal belemerültünk a pesti életbe. Majd mikor már eleget ittunk, beszélgettünk, és kellőképpen elfáradtunk hárman leszakadtunk a többiektől -akinél aludtam és a barátja-, és elindultunk hazafelé. Arról kezdtünk beszélgetni, hogy milyen finomat fogunk enni ha hazaértünk, mert kicsit már éhesek voltunk. És ekkor jött az ötlet: menjünk a Király utcai pizzázóba! Legutóbb mikor fent voltam, sokat meséltek erről a helyről, hogy milyen olcsó és hogy milyen finom a pizza. Akkor még nem igazán tudtam elképzelni ennek a két dolognak a kombinációját, hiszen a mai kapitalista világban ha minőséget akarunk, azt meg kell fizessük… Úgy 15 percet sétálhattunk, és ezalatt csak a dicséreteket hallottam a pizzáról. Meg persze azt, hogy mekkora sor lesz majd ott. Az egyik kijelentés -bár kicsit viccesen- úgy hangzott, hogy 1 km-es sor lesz. Mikor közel kerültünk az üzlethez, értettem miről beszélnek. Ha 1 km-es sor nem is volt, 50-60 ember biztosan állt a sorban, ami ahhoz képest hogy hajnal 3 óra körül lehetett, szerintem nem kevés. Beálltunk hát a sorba, és ahogy egyre közelebb kerültünk az ablakhoz, egyre jobban látszódott az az íncsiklandozó látvány. Látszott, hogy minden egyes pizza gondos odafigyeléssel készült, nem csak ráraktak 2 szelet sonkát, meg egy szelet sajtot. Egyszerre úgy 3-4 egész pizza lehetett kitéve, és kicsit aggódtam a sorsunk miatt, mert kb. percenként fogytak az egész pizzák. Viszont az utánpótlás nagyon gyorsan jött, így mi is megkaptuk a saját adagunkat. Viszonylag éhes voltam, így 2 szelet pizzát vettem -amivel egyébként jól is laktam-, ami potom 400 Ft-omba került. Igen, egy szelet pizza 200 Ft volt. Ám ne egy kis, 2 harapásnyi pizzaszeletre gondoljunk, és olyan vastagra, amit ha oldalról nézünk akkor szinte láthatatlan. Egy nagyon korrekt szeletről volt szó, amiért -miután megkóstoltam- nem csak ennyit adtam volna ki.
Összességében: egy nagyon finom, nagyon ízletes, a szemnek is tetszetős, pizza szelet 200 Ft Budapesten a Király utcában! Ha ebédelni szeretnétek, két szeletből jól lehet lakni, ami 400 Ftból meg is van. Ennél jobb üzlet nem hiszem hogy van. Olyat is hallottam, az ismerősömtől, hogy egy csoporttársa a BME-ről -ami Budán van-, lejött egy lyukasórában ide ebédet venni magának. Ha neki megérte csak ezért 20 percet villamosozni oda és vissza, nektek is megéri betérni ide, ha egyszer Pesten találjátok magatokat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?