Hétfői sorozatajánló – Agymenők

Itt a hétfő, így hát eljött a sorozatajánló ideje is a kockagolyónál. Mai cikkünkben egy olyan sorozatról olvashattok, ami nem csak az Államokban nagyon elterjedt, hanem kicsiny hazánkban is. Egy újabb szitkomról van szó, ahol szóba kerül többek között a kvantummechanika, Schrödinger macskája, és egyéb “fincsi” dolgok az elméleti fizikával kapcsolatban. Persze ez mind észveszejtően humoros ágyon tálalva. Nem szaporítanám tovább a szót. Nézzük miről is beszélek.

Agymenők (The Big Bang Theory)

Az alaptörténet nagyon egyszerű: egy csinos lány beköltözik egy bérházba, a szemben lévő lakásban pedig két fizikus srác éli mindennapjait. Legalábbis élte addig, amíg meg nem hívják vacsorára az új szomszédot, Pennyt. Ezután Leonard és Sheldon élete a feje tetejére áll. Aztán megismerjük a fizikusaink két jóbarátját is, Wolowitzot és Rajt. Akik szintén az egyetemen dolgoznak. Mind a négy srác különleges személyiség, és mind a 4 srácon jókat lehet nevetni. Ott van pl. Raj, az indiai srác, aki egyszerűen nem tud megszólalni, ha nő van a társaságban -persze ez ellen van ellenszer, és a későbbiekben ki is derül mi az-, arról pedig nem is beszélve, hogy néha eléggé félreérthető dolgokat csinál, vagy mond, amik már a melegség határait súrolják, de csak is súrolják. Wolowitz egy zsidó srác, aki kicsit öntelten azt hiszi, az összes nőnemű lénynek bejön, és mindenkivel ki akar kezdeni, ami gyakran ad okot a nevetésre. A legkülönlegesebb figura mindenképpen Sheldon, a legokosabb közülük, sőt, úgy véli ő a legokosabb a Földön. Lealacsonyítóan néz mindenkire, és számtalan bugyuta dolga van, amit sokszor lakótársa és barátai is, csak nagy önuralommal tudnak elviselni. A legnormálisabb férfiszereplő pedig Leonard. Ő elég okos, ám nincs elrugaszkodva -annyira- a talajtól, mint a többiek. Persze neki is megvannak a saját különös kis dolgai. Ebbe a kis világba csöppen bele Penny, aki színésznek tanult, ám az élet úgy hozta, hogy egy helyi kis étteremben kell dolgoznia. Mindegyik karakter nagyon szerethető, és így kerek ez a mű, hogy az összes szereplő hozzáadja a maga saját hülyeségét.
Természetesen nem kell agytrösztnek lennünk, hogy belekezdjünk a sorozatba. Attól hogy fizikusokról szól a sorozat, a hétköznapi embereknek van címezve. Egy epizód csak 20-25 perc, így ha már sok sorozatot nézünk, akkor is lehet időt szakítanunk egy részre. Ajánlom ezt a sorozatot mindenkinek, aki jót szeretne nevetni. Nem egyszer volt már olyan, hogy vissza kellett tekerjem az adott jelenetet, mert épp fuldokoltam a nevetéstől az előző poénon. Aki ismeri a sorozatot, tudja miről beszélek, aki viszont nem, nézzen meg egy pár részt, és tudni fogja! 😉

Vélemény, hozzászólás?