Heti sorozatajánló – New Girl

Egy nap csúszással ugyan, de itt vagyunk az újabb sorozatajánlónkkal. Ma egy olyan sorozatot szeretnék mutatni nektek, ami kis hazánkban nem igazán terjedt még el. Talán azért mert még csak a második évadját éli a dolog, vagy azért mert az effajta szitkomok nem igazán népszerűek itthon. De akkor nézzük is, ki az az új lány akiről hallhattok!

Az új lány (New Girl)

Ahogyan a szitkomoknál lenni szokott, minden rész másról és másról szól. Kivéve a főcselekményszálat. Ami nem más, minthogy egy életvidám fiatal tanítónő beköltözik 3 fiú lakta albérletbe, negyedik főnek. Ezután a szereplők között már-már családias hangulat alakul ki, és így élik egy fedél alatt az életüket. A főszerepben Zooey Deschanel áll. Aki pedig ismeri valamely filmjét, az tudja, hogy milyen karaktert is várhat Jess-től: egy mindíg vidám, önfeledt, szeretni való, ambíciózus lány, annak ellenére, hogy néha eléggé bugyuta dolgokat csinál. De épp ez a legszeretni valóbb a sorozatban. Ha nem lennének Jess magának való vicces dolgai, csak egy lenne a sok szitkom közül. Így viszont nem az. Azt kell mondjam, a New Girl -nézzétek el nekem hogy ezt a címet használom és nem a magyart- egy igazi kuriózum. Viszont nem csak Jess karaktere az, ami ilyen szintre emeli ezt az egészet. Ott van még a kissé esetlen és kicsit öntelt, ám szeretni való Schmidt; Winston, az ügyetlen afro srác, aki európai kosaras volt ám karrierje csődöt mondott ezért visszaköltözött az Államokba -az első részben egy másik afroamerikai a negyedik lakótárs-; valamint Nick, aki ügyvédnek tanult, ám az élet közbeszólt, így az egyik közeli bárban csapos. És persze hiba lenne kihagyni a sorból Cece-t, akit a szívdöglesztő Hannah Simone játszik, mint Jess legjobb barátnőjét. Persze kialakulnak plátói -?- szerelmek is. Schmidt és Cece között mindenképp. Jess és Nick között pedig csak érezzük, de hogy tényleg lesz-e valami az idők során azt nem árulom el. Inább nézzetek bele!
Az első rész nagyon jóra siekredett szerintem. Aztán az követező egy-két rész, kicsit albábhagyott, de utána visszatér a magas szinvonal, és azóta nem nagyon adtak alább. Az nekem mondjuk különösen tetszik, hogy a főcímdalt -bár elég rövid- Zooey maga énekli. Ha szeretnétek ebbe a lazulós, vicces, ám néha komoly témákat is feszegető szitkomba belekóstolni itt a remek alkalom!

Vélemény, hozzászólás?