Nyugodj Békében Amanda Todd!

Amanda Todd. Valószínűleg sokatok látta, vagy hallotta már ezt a nevet a médiából, az internetről, vagy valamelyik ismerőse szájából. A legnagyobb közösségi oldalon csak úgy röpködnek az erről szóló posztok, megosztások, cikkek. Ezzel a cikkel nem csak az a célunk, hogy egy legyen a több millió másik sajnálkozó bejegyzés mellett, ezzel növelve az oldalunk látogatottságát. Inkább az lenne a célunk, hogy akihez nem jutott volna még el ez a történet, vagy nem tudja miről is van szó pontosan, ahhoz is eljusson Amanda Todd tragikus története. A videót alább megtaláljátok.

Amanda történetéhez kapcsolódik egy videó. Egy videó, amiben elmeséli a saját életét. Legalábbis azokat az eseményeket, amik nagyon is hatással voltak rá. Lapokra írva “mondja el” hogy miket is csináltak vele az embertársai, már ha lehet őket annak nevezni. Az kezdet pár évre nyúlik vissza, amikor egy video-chat szobában ismerkedni szeretett volna. Persze a hecc kedvéért megkérték, és rá is vették őt, hogy “villantson” valamit. Amit fiatal fejjel meg is tett. Kb. egy évvel később valaki írt neki egy üzenetet, hogy mindenkinek elfogja küldeni a képet a melléről. A barátainak, a családjának, mindenkinek. Így is tett. Az iskolában mindenki látta a képeit. Mindenki kigúnyolta, a humor tárgyává lett az egész iskolában. Ezért elköltöztek egy másik városba, de az a valaki ismét elküldte a képet mindenkinek az ismerősei között. Depressziós lett és ekkor nyúlt az italokhoz és a drogokhoz, valamint elkezdett sebeket ejteni magán. Ezután az anyjával új városba költözött, ahol új életet kezdett. Új barátságokat kötött, például egy idősebb sráccal is, akivel nagyon jól kijöttek. Viszont a fiúnak barátnője volt. Egyszer áthívta Amandát magához, és megcsalta vele a barátnőjét. Ezután a suliban szinte mindenki tudott erről. Az udvaron körülvették, és megalázták, bántalmazták, ütötték a lányt. Ezután hipót ivott, de időben bevitték a kórházba. Miután hazament, a “falát” teleírták olyan dolgokkal, hogy igyon hipót újra, és hogy meg kéne halnia… Ezután ismét meg akarta ölni magát, de ismét nem sikerült neki. Majd feltöltötte azt az ominózus videót a netre. Október 10-én pedig öngyilkosság következtében meghalt.


A videója utolsó szavaiban, arra kéri a nézőket, hogy segítsenek neki, mert barátokra van szüksége. Úgy tűnik a videó nem jutott el sok emberhez, vagy ha igen, akkor nem a megfelelő emberekhez. De ez nem azon emberek hibája akik megnézték a videót, és nem csináltak semmit. Ez azoknak az lényeknek -mert nem tudok jobb szót ami a mocskolódáson kívül van- a hibája, akik egyetlen rossz döntés miatt a halálba küldték ezt a teremtést.
A videó, magyarul feliratozva:

Gondolom a legtöbben nem olvassák végig ezt a posztot, mert csak a videó érdekli őket, akik pedig, igen, azoknak a nagy része pár nap múlva már emlékezni sem fog arra, hogy ki az az Amanda Todd. De akik még itt vannak, és éreznek valami együttérzést, azoknak a nevében remélem kívánhatom azt, hogy: Nyugodjon békében, Amanda!

34 gondolat “Nyugodj Békében Amanda Todd!

 1. nyugodj békében Amanda…azt hiszem, azt kell mondjam, egy cipőben járunk. Igaz, hogy nekem nem küldték szét semmilyen fotóimat…ettől függetlenül tudom milyen ez az érzés. Bárcsak segíthettem volna 🙁

 2. nyugodj békében Amanda..
  amiota láttam a videót nem tudok normálisan aludni elköveted a hibát devsenki se tökéletes

 3. Szerintem Amanda r**nc volt,mert melyik kö**ög perverzkedig a kamerába -.-”
  egyeltalán nem lepett megma k**va gyerek,,,,és én a helyében verekszem,aki pofázik megverem mint a kutyát.Egy be**ari kö**g volt.Ez az án véleményem róla.

  Moderálta: Elem

 4. Ásd el magad te szemét. Hogy írhatsz ilyet? Undorító vagy!

 5. Milyen alapon itélkezel egy olyan lány fölött akit nem is ismertél!Igen hibázott,de ki az aki nem szokott!!Egy tapló vagy.Ha olyan kemény srác vagy akkor vállald fel a kilétedet és akkor úgy beszéljük meg a dolgot!!

  Amanda egy földre szállt angyal volt,aki ismét az angyalok között van!!

  Nyugodj Békében Amanda!!

 6. Ilyet mondani szegény Amanda Todd az élet egy pici hibája az ő életébe került! Isten jobbján nyugodj békében Amanda! és -.-” te meg csak kussolj ha nem érdekel tartasd meg magadnak a véleményed! Ha veled ilyen történne akkor te kapj ilyen bejegyzéseket! És még egyszer Nyugodj békében Amanda Todd!

 7. Szerintem Amanda nem az angyalok közt van.Hanem a k**va ördögök közé.
  Igen föl is vetem,és nem srác vagyok -.-”

  szerintem egy RO**DÉK.

  Moderálta: Elem

 8. sok,de a véleményem még mindig r****c,és én is agyon ütném.

  Moderálta: Elem

 9. Megkérnék mindenkit, hogy moderálja magát. Az eddigi kommenteket csak moderáltam, viszont amik ezen bejegyzés után érkeznek, és nem ideillő szavak lesznek benne, törlöm.

  Elem

 10. A lényeg,hogy szörnyű tragédia.Talán ettől sok ember észreveszi,hogy sem az életben,sem az interneten keresztül nem kellene bántania a másikat.Talán toleránsabbak leszünk egymáshoz,és nem süllyedünk állati szintre.Az Anonymus csoport előtt meg le a kalappal a nyomozomunkájukért.

 11. Amanda nem tehetett erről…próbált elmenekülni és sajnos a menekülés nem segít akármilyen messzire is megy az ember és ezt saját tapasztalatból is tudom! szerencsétlen lányt átverték azt hitte hogy legalább egy ember szereti de az is csak kihasználta! nem értem hogy annak a férfinak aki elküldte a képeket és elöször gyalázta meg jól esett ahogy szét esik az élete?! de remélem elevenen ég meg!
  Aki meg piszkálja vagy bárminek lehordja az csak magát alázza meg hisz Ő maga sem hibátlan és majd amikor elkövet hibákat és csúfolják emlékezzenek vissza hogy egy halott lányt piszkáltak aki nem tehetett arról hogy a világon tapló férfiak élnek akik csak kihasználják és a mai “emberségben” nem lehet megbízni!!!

  nyugodj Békében Amanda!!

 12. Milyen szemét az a férfi.
  NYUGODJ BÉKÉBEN AMANDA!!!!!!!!!

 13. Az olyan primitív, sötét, korlátolt agyú kretének juttatták szegény Amandát a halálba, mint az az állat aki pár hozzászólással fentebb kifejtette a véleményét róla.
  Amíg ilyen mocskok a világon vannak, sajnos nem ez lesz az egyetlen ilyen történet 🙁

 14. Mint írtam, az oldal nem tolerálja a minősíthetetlen beszédet, és a szitkozódást. Így, a hozzászólást töröltem.

  Elem

 15. sziasztok!
  először is: Amanda nyugodj békében és nem jellemző rád semmi féle rossz szó legfejjeb az hogy meggondolatlan de van egy kérdésem… Ki nem az???
  Második:Aki rosszat ír rólla annak nem itt van a hellye hanem valami bárban!
  Harmadik:Biztos ti is csináltatok egy-két rossz dolgot de azért senki sem ír csónyát rollad nem???
  Amanda Todd egyetlen rossz dolgot csinált és máris kigúnyolták!!
  Amikor mások felett itélkezel először nézz magadba is!!!
  AMANDA TODD NYUGODJ BÉKÉBEN ÉS REMÉLEM OTT A MENNYBEN MINDEN RENDBE VAN!!!

 16. NYUGODJ BÉKÉBEN AMANDA !

  Sajnos vannak olyan perverz férfiak akik csak megalázzák az embert .
  Szerencsétlen lányt átverték , bántották és megalázták .
  Te meg aki szitkozod a lány nevét azt ajánlom maradj csendben mert nem tudom mi történne veled ha veled is ilyen történne és amikor mások felett ítélkezel először nézz magadba utána mondj véleményt másokról !
  Remélem AMANDA a mennybe került és ott békében nyugodhat , még egyszer is NYUGODJ BÉKÉBEN : NAGYON SAJNÁLOM AMI VELED TÖRTÉNT 🙁
  DE MI EGYÜTT ÉRZÜNK VELED ÉS SZERETÜNK ♥

 17. Tanuljál meg írni hülye gyerek…szánalmas vagy… gondolom féltékeny vagy …rád még a kutya se nézne…ha ennyire utálod, nem irkálnál ide..tudod ha valaki valakit utál az nem nézegeti a róla szóló híreket.elmebeteg vagy.szerintem neked kéne a föld alá süllyedned szégyenedbe.Retardált.

 18. Egy szemét alak aki ilyet tesz. Nyugodj Békében Amanda bár segíthettem volna ha már csak azzal hogy a barátod vagyok. 🙁

 19. én utálom az ilyen csajokat,de még én sem ítélem el…ha pl magyar lett volna,és hamarabb tudok ezekről,tuti,h megpróbáltam volna segíteni neki valahogy…senki sem érdemel ilyet…szerintem nagyon szomorú :/
  Nyugodj Békében! 🙁

 20. Nekem sok ember bekavart már,elég sokszor.. Olyasmivel vádoltak,amit nem követtem el.. Nagyon rossz érzés.. Sajnos volt olyan is amikor én követtem el néhány nagy hibát.. De ki nem követett még el hibákat az életében?!.. Senki sem tökéletes..!!! És a hibáimat többször is emlegették,és terjesztették embereknek.. Facebook-on is írtak sokszor üzenőfalamra hogy ilyen meg olyan rib.c vagyok.. Zaklattak.. Pár barátom állt csak ki mellettem.. És nagyon hálás vagyok nekik hogy a bajban is velem voltak!! <3 Nem tudom hogy mit kezdtem volna nélkülük..!! Amanda története nagyon durva.. Egy barátja sem volt.. Bele sem merek gondolni,hogy milyen lehetett ez számára.. Nincs annál rosszabb mint amikor elfordulnak tőled a barátaid.. 🙁 Nyugodj Békében Amanda!!! :'(

 21. Szégyen hogy ez a -.-” nem mered beválalni a neved r*****c ? R*****nal meg ! Amanda Todd ezerszer jobb mint te valaha is leszel ! Tudod igazán fáj hogy így gondolkozol!
  Sajnálom Amanda!:( Nyugodjál békében!
  És az is a szomorú hogy most mikor meghalt mindenki segíteni akkar de elöbb mikor él a video láttán senki nem segìtett!:(
  Melesleg gyönyőrű làny volt. És kár hogy én csak most hallottam ròlq nem olyan rég

 22. A hozzászólást nem megfelelő hangvétel miatt töröltem.

  Elem

 23. 🙁 nem hiszen el,ez oylan szomorú (reccs) Nekem fáj a szívem.!Sokáig nem fogom ezt elfelejteni.A videót nézve láttam,hogy Amanda.. :'( Elkezdett sírni a végén,az elején mosolygott.!Én figyeltem,sírt.! Én olvastam és sírtam.Amikor kikapcsolta a kamerát,éreztem hogy a percben felakasztotta magát.Jézusom :'( :'( Nagyon sajnálom.!Nyugodj Békében Amanda.

Vélemény, hozzászólás?