Pénteki filmajánló – Elhagyott szoba

Ma esti filmajánlónkban egy nagyon izgalmas kis thrillerről lesz szó. Aki szereti a borzongást, szeret megijedni, és szereti a váratlan szituációkat egy filmben, az ne hagyja ki a most következő cikkünket!

Elhagyott szoba (Vacancy)

A soron következő filmünkről nem szeretnék sokat írni, mert csak lelőném a poénok nagy részét.
A film, egy átlagos, nehézségekkel küzdő házaspárról, és egy külsőre átlagosnak mondható motelszobáról szól. Két főszereplőnk, Amy és David egyik este hazafelé tartva, eltévednek, így kényszerből megtérnek egy útszéli kis motelben. Látszólag minden rendben van, annak ellenére hogy elég zord hangulat uralkodik a helyszínen. Egyre furább dolgok történnek az éjszaka, ám a pár próbál nem törődni a dolgokkal, és kihúzni reggelig, amikor is tovább állhatnak. Éppen ezért videózással próbálják múlatni az időt. A felvételeken viszont csak gyilkolásról szóló jelenetek vannak. Önmagában ez nem is lenne annyira rossz dolog, viszont a párnak feltűnik valami: a filmeken lévő szoba nagyon is hasonlít arra, amiben ők is megszálltak.
Érdemes előre leszögezni, hogy nem egy horror, hanem egy thrillerről van szó! Így hát, szellemeknek kísérteteknek, zombiknak a filmben helye nincs. Annál inkább találkozhatunk feszültséggel, izgalommal és kiszámíthatatlansággal. A kategóriájában szerény véleményem szerint az egyik legjobb filmről van szó. Arról pedig nem beszélve, hogy Antal Nimród rendezte a filmet.Viszont a második részt, ami az előzményeket mesélik el, eléggé elrontották. Az első rész viszont egy sötét, hideg péntek estére, mint amilyen a mai is, társasággal, vagy éppen egyedül, egy tál popcornnal, tökéletes csemege!

Vélemény, hozzászólás?