Pénteki filmajánló – Sleeping Beauty

Mai filmünk nem éppen szokványos. Egy művészfilmről lesz most szó, ami elsőre kicsit szokatlan lehet, ha még nem láttunk ilyet, ám aki vevő a szokatlan, és nyers dolgokra annak szerintem tetszeni fog. Akkor lássuk, miről is van szó!

Sleeping Beauty

Ezt a filmet nagyon sokan bírálják. Vannak, akik szerint semmi értelme, egy “softcore pornó”, vagy filmnek egyáltalán nem nevezhető baromság. Akik így vélekednek a filmről, nekik tudom ajánlani pl. az Avatar c. filmet, ami kb. a 20. Pocahontas koppintás, egy kis látványelemmel feldobva, és teljesen kiszámítható cselekményvezetéssel. Az Avatar rajongóktól, sűrű elnézést kérek, nem akartam megbántani senkit, más filmet is említhettem volna, de hirtelen ez jutott eszembe. És most kanyarodjunk vissza a filmünkhöz: a film középpontjában az egyetemista Lucy áll, aki egyedül próbálja meg fenntartani albérletét, ezért alkalmi munkákat vállal. Egy hirdetésen megakad a szeme, ahol rengeteg pénzt kínálnak egy bizonyos munkáért cserébe. Sokatoknak valószínűleg beindult a fantáziája, de nem, nem prostitúcióról van szó. A fiatal lánynak nem kell mást tennie “csupán” lenge öltözetben ”cselédesdit” játszani, szinte már undorítóan gazdag férfiak társaságában. A főszereplő Emily Browning, aki meglehetősen csinos alkat, így nem csoda hát, hogy előszeretettel hívják sok ilyen találkozóra. Viszont ez csak az “előjáték” a filmben. A film pikantériáját az adja, amikor is új munkakört tárnak Lucy elé: nincs más dolga, minthogy vegyen egy forró zuhanyt, felvegyen egy selyem köntöst, igyon egy pohár finom teát, majd befeküdjön egy pihe-puha ágyba, amiért még több pénzt kap, mint eddig. Akinek ismét beindult a fantáziája, el kell szomorítsam, itt sincs szó a prostitúcióról. Arról viszont igen, hogy a teában van egy lórúgásnyi nyugtató, tehát miután befekszik az ágyba, nem érez, és nem tud semmit. Tehát amikor belép hozzá a “megrendelő” -mert nem tudok jobb szót erre-, lényegében azt csinál a mi Csipkerózsikánkkal -ha már a cím erre utal-, amit csak akar. Egyetlen kivétel van: nem történhet nemi aktus. Viszont akkor mit csinálhat egy férfi egy magatehetetlen csinos, érett nővel, aki az emberi játékszere? Ezt nem mondanám el. Egyrészt nem is nagyon tudnám visszaadni azt, amit a filmvásznon láthatunk, másrészt nem szeretnék lelőni semmilyen poént, inkább nézzétek meg Ti!
A filmet tényleg csak olyanoknak ajánlanám, akik nyitottak a nem megszokott dolgokra, és szeretik a művészi dolgokat. Ez a film szerintem egy kuriózum, nálam a TOP5-ben mindenképpen benne van, de nem ígérek senkinek semmit, mert én ki vagyok éhezve az ilyen szokatlan és meghökkentő filmekre. Aki viszont megnézi, az sokáig emlékezni fog erre a filmre!

Vélemény, hozzászólás?