Stephen Wiltshire – emlékezetből rajzolás

Üdv Mindenkinek! Először is szeretnénk elnézéseteket kérni, hogy az utóbbi 4 hónapban nem igazán jelentkeztünk posztokkal. Másodszor pedig örömmel mondhatom, hogy ez az elkövetkezendőkben változni fog. Újult erővel indul tehát a Kockagolyó! Lássuk is a mai első bejegyzésünket!

Stephen Wiltshire – emlékezetből rajzolás

Stephen Wiltshire (15)

Stephen Wiltshire (17) Stephen Wiltshire (16)

Ha azt mondom autizmus, a legtöbb ember valószínűleg az Esőember c. filmre asszociál. Úgy hiszem, ezt a történetet már mindenki kívülről fújja, így most egy másik, ugyanezzel a rendellenességgel küzdő személyt szeretnénk bemutatni nektek. Stephen Wiltshire egy Angliában élő neves művész, aki rajzaival vívta ki az elismerését. A legtöbb műve első ránézésre is művészien hat, ám ha belegondolunk, hogy ezeket mind emlékezetből készítette, na az az igazán figyelemre méltó.

Stephen Wiltshire (20)

Stephen Wiltshire (19)

Stephen Wiltshire (18)

Stephen 1974-ben született, Londonban. Gyermekkorában néma volt, és nem igazán létesített kapcsolatot más emberekkel. 3 éves korában diagnosztizálták nála, hogy autista. Ekkor még nem beszélt senkivel, és csak a saját külön világában élt. (9 éves korára már teljesen megtanult beszélni.)

Stephen Wiltshire (14)

Stephen Wiltshire (13)

Stephen Wiltshire (12)

 

5 éves korában beíratták a londoni Queensmill iskolába, ahol kiderült, hogy a legkedvesebb elfoglaltsága a rajzolás. Nyilvánvalóvá vált, hogy a rajzain keresztül tud kommunikálni a világgal. Először állatokat rajzolt, aztán járműveket, végül pedig épületeket is. Már ekkor láthatóvá vált az a mesteri perspektíva, ami ekkora művésszé tette.

Stephen Wiltshire (11)

Stephen Wiltshire (10)

Stephen Wiltshire (9)

 

Az egyik tanára meglátta benne a tehetséget, így felkarolta őt, és versenyekre nevezte a műveit. – A legtöbbet meg is nyerte. A helyi sajtó ekkor kezdett el felfigyelni rá. Sőt mi több, 7 éves korára már a világsajtó is érdeklődött a művészpalánta után.


Stephen Wiltshire (7)

 

Stephen Wiltshire (6)

 

Ha kíváncsiak vagytok élete további szakaszaira is, látogassatok el holnap is az oldalunkra – tovább folytatjuk e cikkünket!

Stephen Wiltshire (5)

Stephen Wiltshire (4)

Stephen Wiltshire (3) Forrás: stephenwiltshire.co.uk

Vélemény, hozzászólás?