Pénteki filmajánló 2012.09.28

Filmmel teli jó estét mindenkinek! Ebből a köszönésből, és abból hogy Péntek este van, a rendszeres olvasóink már rájöhettek, hogy ismét egy filmajánló következik. Igyekszünk mindenki szívét elérni, és sok féle műfajból próbálunk majd filmeket ajánlani. (Habár én az akciófilmekkel kicsit hadilábon állok. Kevés jó filmet láttam ebben a kategóriában, de ígérem, hogy majd ilyen filmről is lesz majd szó! De most térjünk vissza a mai filmhez.) Az utolsó két film egyaránt vígjáték volt, így most úgy érzem itt az ideje visszatérni valami félelmetesebb, idegtépőbb filmhez. Akkor lássuk is miről lesz szó.

A titkok kulcsa (The Skeleton Key)

Caroline (Kate Hudson) egy ápolónő, aki elvállal egy állást, messze a várostól, ahol egy idős szélütött férfit kell ápolnia. Mivel a ház messze van a várostól, Caroline itt is lakik arra az időre, amíg ápolja a néma, tolószékes férfit. Annak feleségétől pedig kap egy kulcsot, ami minden ajtót nyit a házban. Kivéve egyet, a padlásét. Már az első találkozáskor sem stimmel valami az idős párral, de ekkor nyugtatgatjuk magunkat, hogy csak egy idős öreg házaspárról van szó. Ám amikor a padlásból fura hangok hallatszódnak, mintha ki akarna törni onnan valami, kezdünk megriadni egy kicsit. Ezután pedig úgy tűnik, a szélütésben szenvedő idős bácsi is el akar valamit mondani Calorine-nak. De nem csak ez a két dolog fura a házban. Ugyanis egy tükör sincs a falon. Az viszont mindent megváltoztat, amikor Carlonie rájön, hogy mi is van a padláson. Sőt, ha ez még nem lenne elég, kiderül valami sötét titok is a múltból: A múlt század elején egy fekete cseléd házaspárt meglincseltek a házban. Ezután hősnőnk megpróbálja kideríteni hogy mi is történt, történik itt valójában, és hogy mit is tehet ő ez ellen.
Hogy sikerül-e Caroline-nak fényt deríteni arra, hogy mit akar az öregember mondani neki, hogy mit rejt a padlás, és hogy megtud-e birkózni ezek megoldásával, derítsétek ki Ti!
Mikor először láttam a filmet, végig borzongtam, és meg kell mondanom kicsit féltem is (bár olyan 13-14 éves lehettem, szóval ez természetes :D). Ha mostanában nézem még mindig borzongok egy kicsit. Nagyon jól eltalálták szerintem a hangulatot. Például azzal hogy le vannak takarva a tükrök. Felmerül a kérdés hogy miért. Ijesztgetős részek is vannak, és az is nagyon el van találva. A végkifejlet és a befejezés szerintem pedig korrekt. Ha nem is minden idők legjobb horror-thriller filmje, arra mindenképp jó, hogy szerepeljen ma esti filmajánlónkban, és megnézzétek, egy unalmas péntek este!

Vélemény, hozzászólás?