Pénteki filmajánló – A bakancslista

Egy-két ismerősöm már jelezte, hogy jók a filmes posztok, de folyton csak félelmetesebb hangvételű filmeket posztolunk. Szeretnék most változtatni ezen, méghozzá egy drámával. Senki ne ijedjen meg, nem egy halál komoly drámáról van szó. Na jó, a halálhoz mégis csak lesz köze, de lesznek benne jó poénok is, ígérem!

A bakancslista (The bucket list)

A bakancslista, egy olyan lista, amire felírjuk azokat a dolgokat, amiket a halálunk előtt el szeretnénk érni, meg szeretnénk valósítani. Ennek a filmnek a két főszereplője Jack Nicholson és Morgan Freeman, pedig előveszi ezt a listát, és közösen mennek végig a pontokon. Kezdetben nem ismerik egymást. Az egyikőjük egy milliárdos, a másik pedig egy középosztálybeli kis polgár. A közös dolog bennük a kórházi szoba, ahol egymásra találnak, és barátságot kötnek. Miután pedig kiderül, egyikőjüknek sincs sok hátra az életből, belevágnak egy nagy közös kalandba, egy kalandba, amit a bakancslistájuk alakít.
Ez a film nem a legkomolyabb darab a dráma műfaján belül, így mint fent már írtam, azok is jól fogják érezni magukat, akik nem szeretik az ilyen fajta filmeket. Vicces szituációk is adódnak a lista tartalma miatt, ezért a drámát nem igazán kedvelők számára is megfelelő a film. A színészek játéka is bőven az átlag felett van a két színésznek hála, így a “nagyobb” filmkedvelők sem fognak hiányban szenvedni, azt hiszem. Minden esetre egy tál popcorn, és érzékenyebb lelkű nézőink számára egy-két zsebkendő mellett egy tökéletes film a péntek esti lazulásra! Aki pedig megnézte, ne felejtse el kihúzni a “Megnézni a bakancslistát” a bakancslistájáról!

Vélemény, hozzászólás?